Home Nieuws Deloitte en Metalot voeren baanbrekend ijzerpoeder-energieonderzoek uit voor een duurzame toekomst
Publicatie: 27 mei 2024

Deloitte en Metalot voeren baanbrekend ijzerpoeder-energieonderzoek uit voor een duurzame toekomst

Deloitte bundelt de krachten met Metalot in een haalbaarheidsstudie die systematisch de unieke kenmerken van ijzerpoeder identificeert, zijn standpunt afzet tegen groene alternatieven en de levensvatbaarheid ervan rigoureus evalueert aan de hand van geselecteerde gebruiksscenario's in het groene energielandschap.

"De Deloitte Impact Foundation zet zich in voor het maken van een positieve impact op de samenleving. De samenwerking met Metalot aan dit baanbrekende onderzoek toont ons engagement om duurzame bedrijfsoplossingen te ondersteunen die bijdragen aan een groenere toekomst."

In een recente samenwerking hebben Metalot en Deloitte een innovatief project afgerond waarin de levensvatbaarheid van ijzerpoeder als duurzame energiebron voor groene energiecoöperaties in Nederland wordt onderzocht. Het gezamenlijke initiatief, dat de kloof overbrugt tussen visie en toepassing, heeft de weg vrijgemaakt voor het bevorderen van een gemeenschap die zich inzet voor het potentieel van metaalpoeder als toekomstig energiealternatief.

Het onderzoek richtte zich op de gehele waardeketen van het gebruik van ijzerpoeder als brandstof – van waterstofproductie en (re)generatie tot verbranding en het ontvangen van energie door de eindverbruiker – en de toepassing ervan voor energiecoöperaties.

Raoul Voeten, Managing Director van Metalot, benadrukte het belang van het opbouwen van een gemeenschap die het potentieel van ijzerpoeder erkent. “Ons doel is duidelijk: een gemeenschap creëren die metaalpoeder als cruciale energiebron van de toekomst begrijpt en gelooft. Dit onderzoek met Deloitte is een cruciale stap op weg naar die toekomst”, aldus Voeten.

De uitgebreide analyse van Deloitte identificeerde belangrijke toepassingen waarbij de ijzerpoedertechnologie effectief zou kunnen zijn. “We hebben de technologie nauwgezet geanalyseerd om de goede plekken en mogelijke gebruiksscenario’s te ontdekken. Onze bevindingen geven aan dat ijzerpoeder een concurrerende warmtebron zou kunnen zijn, vooral voor kleinere off-grid gebruikers, en mogelijk een rol kan spelen in de transitie naar duurzame energie. oplossingen”, aldus Vincent Oomes, Partner bij Deloitte.

De unieke kenmerken van ijzerpoeder, waaronder het veiligheidsprofiel en het nulrisico voor het milieu, het transportgemak en de compacte energieopslag, maken het een zeer aantrekkelijk vooruitzicht voor energie-intensieve industrieën. Gekoppeld aan de lokale circulariteit van ijzerpoeder en water dat meerdere keren kan worden hergebruikt, wordt de duurzaamheid van de technologie benadrukt.

De haalbaarheidsstudie concludeerde dat met de juiste toepassing en subsidies in het begin de ijzerpoedertechnologie een kostenconcurrerend en duurzaam alternatief zou kunnen zijn voor andere groene brandstoffen.

Het succes van het project was afhankelijk van de nauwe samenwerking tussen het multifunctionele team van Deloitte en de experts uit de industrie van Metalot, waarmee de kracht van partnerschap bij het stimuleren van innovatie en duurzaamheid werd aangetoond. Terwijl Metalot de rol van ijzerpoeder in het energiesysteem blijft verfijnen, staat Deloitte klaar om zijn expertise op het gebied van bedrijfsvoering, energietransitie en technologie te delen.

“Dit project markeert een belangrijke mijlpaal in de reis naar een toekomst zonder uitstoot en toont de geschiktheid van Deloitte om een ​​betrouwbare partner te zijn in duurzame transformaties”, zegt Raoul Voeten.

Concluderend bevestigt de succesvolle afronding van de studie opnieuw de toewijding van zowel Metalot als Deloitte aan innovatie voor een duurzame toekomst, en onderstreept het krachtig het potentieel van ijzerpoeder als duurzame energiebron in een steeds milieubewustere wereld.

De Deloitte Impact Foundation, vertegenwoordigd door directeur Hesse McKechnie, benadrukte: "De Deloitte Impact Foundation zet zich in voor het maken van een positieve impact op de samenleving. Het werk met Metalot, om de opschaling van een innovatieve oplossing voor de energietransitie te bevorderen, is precies het soort resultaat met grote impact dat we willen bereiken”.

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.